Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Fortællinger fra Kreta | 1

Sagor från Kreta | 1

Välkommen till min blogg.

Regnet trummar på taket och utanför öser det ner – Nja, det är inte så ovanligt när man bor i Danmark. Men då kan man som tur är luta sig tillbaka och tänka på att det nu bara är 4 dagar kvar tills man sitter på planet till Kreta igen. Ja, och sedan gick tangentbordet i backlås eller så var det bara jag som fastnade. Det finns många historier och sagor jag skulle vilja dela med mig av, så det är bara att komma på var man ska börja.

Första gången jag satte min fot på kretensisk mark var i september 2005. Jag vet inte om det faktiskt var en slump att det bara blev Kreta eller något som några högre makter hade bestämt, men det var inte speciellt planerat. Vi hade inte haft semester i vår familj på 15 år, så de yngsta av våra barn hade ingen aning om vad semester var. Men nu fick det bli, och valet föll snabbt på Kreta, då det var här det fanns en billig rabattresa som vi kunde använda.

När jag klev av planet i Chania möttes jag av en väldigt konstig känsla, förutom en brännande hetta. Det kändes väldigt bekant och som att jag hade kommit hem, även om jag aldrig varit i närheten av något grekiskt tidigare. Så när vi kom hem till Danmark efter en veckas semester dröjde det bara några dagar innan vi hade bokat en ny resa dit, några veckor senare. Det har varit så sedan dess, trots att jag faktiskt är på Kreta flera gånger om året och även bott där i ett halvår. Men så fort jag kommer tillbaka finns det en okontrollerbar längtan efter att komma ner dit igen. Nåväl, det kommer jag nog att beröra flera gånger framöver på den här bloggen.

Just nu handlar det om att berätta att jag kommer hitta på en massa små vardagshistorier, sagor, reseskildringar, kanske lite recept och mycket mer på den här bloggen. Åt vilket håll det går och var vi hamnar har jag ingen aning om. Just nu har jag svårt att veta var jag ska börja.

Men jag kan säga så mycket att det varannan fredag ​​kommer ett nytt inlägg här på bloggen och nästa inlägg kommer den 21 september. Jag kan redan nu avslöja vad det kommer att handla om, för det kommer handla lite om vår första resa med Elenas Gruppresor till Kreta, där jag ska vara reseledare och där vi ska ut och se en hel massa som ligger lite utanför vad du normalt upplever som turist. Det här är vad jag personligen tycker är mest spännande, så jag hoppas att mina gäster tycker det också.

Och så vill jag önska alla Kaló mina (God månad)

Michael Hall

Föregående artikel Sagor från Kreta | 36

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält