Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Fortællinger fra Kreta | 5

Sagor från Kreta | 5

Jag vet inte om er andra som läser detta men jag känner att varje gång jag kommer hem från Kreta så längtar jag efter att komma tillbaka dit.

Det är inte bara maten, atmosfären, värmen, gästfriheten och allt annat man kan lyfta fram, utan det är precis på väg tillbaka – det är som mitt andra hem. Pratar man med andra om deras semestervanor är det ofta så att de tycker att det enda rätta med att semestra är att uppleva nya platser, se nya saker och få nya intryck. Jo, det tror jag att jag gör själv, även om jag alltid hamnar på samma ställe, nämligen på Kreta. För Kreta är lite som en outtömlig ö vad gäller möjligheter och du kan alltid uppleva något nytt om det är det du letar efter.

Förut var jag nog också av samma åsikt, d.v.s att man skulle försöka åka till olika ställen, men det var innan jag själv fick reda på att Kreta har allt som jag vill ha. Min bror hade för vana att åka till samma ställe när han åkte på semester och jag minns att jag själv frågade honom om det inte var tråkigt att alltid åka till samma småstad i Spanien där han hade hittat sitt andra hem. Men det trodde han inte, och det gick flera år innan jag själv insåg att det också var den typen av semester jag tog och fortfarande gillar mest, fast på Kreta istället för i Spanien. Men å andra sidan är det också många som har ett fritidshus och åker dit gång på gång, eller så har de husvagn och rullar iväg till samma camping och ställer upp om och om igen. Slutsatsen är nog bara att vi är olika och det måste det givetvis finnas utrymme för.

Men när du sitter här en härlig varm oktoberdag och ser solen skina från en molnfri himmel, drar den dig tillräckligt bra för att komma "hem" till Kreta. Det är bara så synd att i stort sett alla resebolag och flygrutter till Kreta med direktavgångar från Danmark slutar flyga på bara några veckor, vilket gör det något svårare och dyrare att ta sig dit över vintern.

Jag undrar om det är många som skulle vilja åka ner och uppleva olivskörden i november, kanske tillbringa julen på Kreta och bara njuta av livet och en vecka bort från den danska vintern, eller är jag den enda dansken som vill det?

Visste du att det bara är 2-3 graders skillnad mellan vintervädret på Kreta och Gran Canaria och att badvattnet i november är runt 21 grader på Kreta och i december, 18-19 grader och 16-18 grader i januari och februari. Så samma temperatur som badvattnet i Danmark är i genomsnitt under de varmaste månaderna juli och augusti? Så varför i helvete har ingen tagit sig samman för att organisera vinterresor till Kreta med direktflyg från Danmark?

Låt mig veta vad du tycker. Skriv en kommentar i fältet nedan om du också skulle vilja ta en tur till Kreta på vintern och utveckla gärna. Det skulle vara tänkbart att vi då kunde sätta press på några flygbolag och få en fast förbindelse upprättad. För hotell finns det mycket att välja på under hela vintern och de är mycket villiga att göra några fördelaktiga affärer under den perioden.

Jag är så exalterad över att höra vad du tycker J

Ha en riktigt skön mild oktoberdag och kom ihåg att njuta av varje sekund.

Föregående artikel Sagor från Kreta | 36

Kommentarer

Pia langsted - augusti 8, 2019

Hej.
Læser igen fortællinger fra Kreta.
Min mand og jeg et hvert år på Kreta, Chania, i maj, og taler hver gang om hvordan der er om vinteren.
Når vi taler med de lokale, siger de at der er lidt tomt, at meget er lukket. Men vi vil stadig gerne prøve at opleve det.
Mvh Pia

Henrik Krogh - oktober 16, 2018

Jo, Kreta om vinteren ville vist være ganske skønt.
Vi var på Porto Santo sidste jul, og det var heller ikke ringe. Men badevandet er vist lidt varmere omkring Kreta.. 😊

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält