Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Fortællinger fra Kreta | 61

Sagor från Kreta | 61

Det har blivit torsdag kväll och jag har satt mig vid datorn för att skriva min berättelse inför morgondagen. Det händer då och då att jag inte får det skrivet så att det kan finnas på sidan här på fredag ​​morgon, men då får jag också gärna höra om det. Om det inte är från Victor, som, som ni vet, inte bara är min son, utan också min chef, så kommer jag förmodligen att få höra det från några av er läsare, som verkar ha kommit in i en regelbunden rutin att läsa mina berättelser på Fredag ​​morgon.

Nåväl, idag hinner jag nog, så jag får inga kommentarer om att jag är lite sen den här gången. Det har varit tufft hela veckan, för vi har varit tvungna att få all logistik på plats med de många ton apelsiner vi har på vägen hem, och det är inte direkt världens lättaste. Men det har lyckats och just nu när jag sitter här och skriver har den stora kylbilen från Freja lastats och chauffören kan sakta börja ta sig norrut så han kan vara med oss ​​i Hem, förhoppningsvis på torsdag. Sedan har vi bara en och en halv dag på oss att kolla alla apelsiner och avokado och vara redo för kunderna att strömma in redan på lördag morgon den 12/7 för att hämta sina förbeställda varor.

Det är samma show varje år när vi ska få hem apelsiner och jag tror inte att det har varit ett enda år där det inte har varit oförutsedda utmaningar. I år var vädret helt enkelt för bra för att vi skulle kunna plocka apelsinerna, som behövde lite mer vatten, och när det nödvändiga regnet kom var det en jordbävning i havet, mindre än 50 km väster om Kissamos, samt ett par andra jordbävningar nära Albanien som gav osäkerhet om transporten skulle gå upp genom Italien eller den lite längre körningen österut. Som tur är har vi ett extremt erfaret speditionsföretag som sköter våra transporter, så vi behöver inte oroa oss så mycket för sånt här, och som tur är har de lika mycket erfarenhet eller förmodligen mer än vi av att arbeta med greker och kan dem på riktigt, dåligt, för det händer ofta något oförutsett som måste beslutas här och nu, och det kan de göra.

Så när jag går och lägger mig ikväll är det med stor lättnad som jag återigen har lyckats plocka de färska apelsinerna, sortera och packa dem, sedan transportera dem första sträckan från Kreta till Aten och sedan lasta dem på kylbilen till Danmark. Det är också en lättnad eftersom jag vet hur många beställningar det finns från kunder som bara vill få tag i dessa vackra apelsiner från första skörden, precis som vi själva. Men de kommer nog i tid, så att alla kan möta julen med läckra söta saftiga apelsiner från Kreta, det tror jag att jag kan lova. Nu vilar allt ansvar på bara en av förarna från Freja, som ska sitta i hytten på lastbilen och köra den säkert upp genom Europa de sista 3 000 milen.

Nu ser vi såklart fram emot att apelsinerna landar i Hem i god bekostnad, men vi ser också fram emot att se förarens spänning när vi som det allra första när han kommer inspekterar lasten och tar de första apelsinerna och ger dem till honom. Det har, som så mycket annat, också blivit en tradition, eftersom han har fått sitta alla dessa kilometer och hålla i skinnet, med vetskapen om att han kör runt med ett lass av de godaste julapelsinerna, så det måste av naturligtvis belönas. Om det är en av de grekiska chaufförerna som kommer är det särskilt roligt, för när de ser de grekiska flaggorna framför butiken och sedan går in i vårt lager blir de alltid glada över utbudet av grekiska varor som visas, men det är också väldigt begriplig. Några av dem säger att det är precis som att komma hem, förutom vädret som i Danmark vid den här tiden på året är nära minusgrader, medan det på Kreta fortfarande är 22-23 grader och vackert solsken.

Ja, jag vet var jag helst vill vara just nu :-)

Skulle du nu få lust att smaka på dessa magnifika apelsiner så kan jag bara rekommendera att du kommer till Hem lördagen den 12/7 där vi håller vår årliga "Apelsinens dag" och även om du inte har förbeställt så har vi sett till att har många lådor i överskott så det borde nog räcka till alla.

Glad advent - hoppas vi ses den 7/12.

Sagor från Kreta | Elena's - Smaken av Grekland

Föregående artikel Sagor från Kreta | 62
Nästa artikel Sagor från Kreta | 60

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält